Scriptie laten nakijken 

Het schrijven van een scriptie is doorgaans niet eenvoudig en vraagt bovendien veel tijd. Sommige studenten kiezen er daarom voor om hun afstudeeropdracht door iemand anders te laten schrijven. Allerlei redenen kunnen daaraan ten grondslag liggen. Je scriptie door een ander laten schrijven is echter meestal geen goed idee. Het is vrij kostbaar (€1500,- tot €5000,-) en garantie op een goed resultaat heb je nooit.


Afstudeeropdracht

Maar belangrijker nog is dat het uitbesteden van je afstudeeropdracht als fraude wordt aangemerkt. Als je onderwijsinstelling je erop betrapt, is heel je studie voor niets geweest, want hogescholen en universiteiten kennen zware straffen voor scriptiefraude. Bovendien is het tegen betaling laten schrijven c.q. laten maken van je scriptie ook wettelijk gezien strafbaar. Kortom, er zijn dus allerlei goede redenen om je scriptie of verslag niet door iemand anders te laten schrijven. 


Taalkundig laten nakijken

Het is daarentegen wél toegestaan om je scriptie door iemand te laten nakijken. Die mogelijkheid heb je bij scriptiementor.nl. De afgelopen jaren heb ik tientallen studenten geholpen en daarmee uiteindelijk over de streep getrokken. Ik kan je scriptie zowel taalkundig als inhoudelijk controleren en redigeren. Je kunt ook delen van je scriptie laten nakijken, zodat je goed op weg wordt geholpen. Of je kunt je hele scriptie als het afgerond is grondig door mij laten corrigeren.